29.07.2022, 16:46

"Обміняти, навіть теоретично, їх уже було неможливо": навіщо окупанти обстріляли колонію в Оленівці

колония в еленовке

У "ДНР" заявили про те, що сьогодні, 29 липня, в Оленівці було обстріляно колонію, де в тому числі утримувалися полонені з "Азовсталі". Вони звинувачують у всьому ЗСУ, але насправді - зачищають сліди.

За інформацією луганського блогера Savelyi Vasserman, окупанти навмисно обстріляли колонію, оскільки обміняти українських полонених, які в ній знаходилися, було вже неможливо. Про це блогер повідомив у Facebook, передає Час Пік.

"Наші військові джерела повідомляють, що влада почала зачищати кінці. Усіх загиблих було вбито або закатовано під час тортур. Обміняти, навіть теоретично, їх уже було неможливо - на тілах і у свідченнях були б сліди жорстоких тортур. Ситуація для місцевої влади на порядок гірша, ніж було всі ці вісім років, такої жорстокості не було з 14-го року", - написав блогер.

Він зазначає, що після серії масштабних втрат окупаційні війська втратили контроль – жорстокість захлеснула усі підрозділи. військове керівництво не контролює ситуації.

"Процес зараз вийшов з-під контролю командування. Окремі командири розуміють, що така ситуація повернеться бумерангом, проте вище командування РФ поки не купує ці процеси, щоб замазати в загальному казані військових злочинів максимальну кількість людей, не залишивши їм шансу вийти з війни", - додав блогер.

Читайте також:

У РФ заявили про масову загибель українських полонених у колонії "ДНР": окупанти намагаються замість слідів тортур та вбивств

"Жахливий військовий злочин": Кулеба закликав визнати РФ терористичною державою після вбивства полонених у Оленівці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк