31.07.2022, 21:17

На Херсонщині ЗСУ знищили ворожий ешелон із понад 40 вагонів, - Геращенко

Марина Началова | Всі новини автора

У ніч із п'ятниці на суботу високоточним ударом HIMARS було знищено залізничний ешелон із понад 40 вагонів, який прибув з Криму з живою силою, технікою та боєприпасами на залізничну станцію Брилівка Херсонської області.

Про це ]]>повідомив ]]>радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Час Пік.

За його словами, внаслідок удару згоріла жива сила та техніка окупантів, а боєприпаси злетіли на повітря.

Втрати живої сили склали близько 80 загиблих і 200 поранених.

Також, за даними розвідки, загинули всі машиністи та інженери компанії "Російські залізниці", які здійснювали транспортування військового вантажу з Криму до Херсонської області.

Геращенко заявляє, що це не перший випадок загибелі машиністів «РЖД» в Україні, і не останній.

"Якщо ваші родичі працюють машиністами в Українському Криму або в областях РФ, з яких на територію України доставляються ешелони з боєприпасами, знайте – вони потенційні смертники! Кожен ешелон з бойовою технікою, особовим складом та БК відстежується в режимі реального часу з космосу і вдень і вночі. Ракети HIMARS знищують усіх: і солдатів, і офіцерів, і найманців, і обслуговуючий персонал РЖД. Хочете, щоб ваші рідні машиністи тепловозів та електровозів залишилися живими? Тоді переконуйте їх зламати ногу, руку, захворіти, але не вести залізничні ешелони в Україну! Інакше – смерть чи в кращому разі інвалідність – неминуча!” – заявив Геращенко.

Дивіться ще: Окупанти, ймовірно, почали ремонтувати Антонівський міст у Херсоні: фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк