06.08.2022, 12:03

Обстріли Запорізької АЕС: енергоблок №4 відключено через пошкодження ліній електропередач

Запорожская АЭС

Російські окупанти обстрілами пошкодили лінії електропередач, через що четвертий енергоблок Запорізької АЕС відключено від енергосистеми.

На Запорізькій атомній електростанції відключили енергоблок №4 після пошкоджень ліній електропередач. Про це ]]>повідомив ]]>голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, повідомляє Час Пік.

"Вчора ввечері ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС. Виникла пожежа. Інформації щодо постраждалих немає. Також внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву", - написав Старух у Telegram.

Нагадаємо, ввечері 5 серпня російські окупанти вдруге обстріляли ЗАЕС із РСЗВ. Три "прильоти" зафіксовано прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що напад російських військ на Запорізьку атомну електростанцію є актом терору, і РФ має понести за це відповідальність. Він зазначив, що це найбільша подібна електростанція в Європі та обстріл цього об'єкта є кричущим, зухвалим злочином, актом терору.

"Те, що відбувається на Запорізькій АЕС - це ядерний тероризм від росії. Вся ядерна галузь рф має опинитися під санкціями, а сама росія - у списку країн-спонсорів тероризму", - написав у Telegram керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк