06.08.2022, 15:58

Журналісти ідентифікували окупанта, який катував та кастрував українського військовополоненого

монгуш

Нещодавно мережу облетіло жахливе відео, на якому російський окупант катує та каструє українського військового канцелярським ножем. Журналістам вдалося встановити особу покидька.

Так, розслідувачі групи Bellingcat та видання The Insider заявляють, що військовим злочинцем є Очур-Суге Монгуш 1993 року народження, передає Час Пік.

Злочинець - 29-річний уродженець Туви, який є бойовиком батальйону "Ахмат". Впізнати його вдалося в першу чергу по ковбойському капелюху та браслету. Крім того, на відео з тортурами зафіксовано автомобіль IKCO Samand. І бойовик, і автомобіль з'являлися на щонайменше 5 відеороликах, опублікованих російськими пропагандистськими ресурсами.

Також журналісти з'ясували, що тортури українського військового відбувалися на території санаторію "Привілля" в Луганській області.

За словами розслідувачів, їм вдалося поспілкуватися в Очур-сугу Монгушем. Спочатку він намагався заперечувати свою причетність, але заплутався у свідченнях та видав себе. Зокрема, він зізнався і кілька разів повторив, що на одному з відео з окупованого Сєвєродонецька дійсно він, а також підтвердив, що відео з тортурами було знято на території санаторію "Привілля".

Читайте також: "Ми не так уявляли собі "звільнення": Жителі "ЛНР" більше не хочуть помирати за "республіку"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк