06.08.2022, 22:51

Російські війська замінували енергоблоки Запорізької АЕС, - ГУР

запорожская аэс

Російські війська замінували територію енергоблоків Запорізької АЕС в Енергодарі. Крім того, заміновано життєво важливі комунікації у тимчасово захопленому Херсоні.

Інформацію підтвердив представник прес-служби ГУР Міноборони України Андрій Юсупов в ефірі марафону "Єдині новини" на ТСН, передає Час Пік.

"Станом на сьогодні це офіційні вже, публічні підтвердження і міжнародної спільноти, і МАГАТЕ, що МАГАТЕ, ООН і всі структури не контролюють ситуацію на Запорізькій АЕС. Більше того, проведено та оприлюднено міжнародні розслідування, де чітко показано, як росіяни завозять зброю, техніку та вибухівку на територію енергоблоків. Є підтверджена інформація про замінування енергоблоків російськими окупаційними військами Запорізької АЕС в Енергодарі", - розповів представник розвідки.

Він зазначив, що дії РФ - це ядерний шантаж і величезна небезпека, а також закликав увесь світ бити на сполох, щоб зупинити "можливе повторення різних сценаріїв, один з яких у голові божевільного диктатора - це повторення вже ядерної Оленівки".

Читайте також:

Росіяни вдруге за сьогодні обстріляли Запорізьку АЕС, є ризик розпилення радіоактивних речовин

"Реальний ризик ядерної катастрофи": у МАГАТЕ надзвичайно стурбовані обстрілом Запорізької АЕС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: