07.08.2022, 21:49

Голова та руки на паркані: The Guardian пише про нові звірства російських окупантів над українськими полоненими

Марина Началова | Всі новини автора

Про варварську поведінку російських окупантів у місті Попасній говорять уже й за кордоном.

Авторитетне британське видання ]]>The Guardian]]> написало про нашумілий знімок із людським черепом на паркані, передає Час Пік.

Нещодавно це фото облетіло соцмережі, його також опублікував голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Як зазначає The Guardian, у цьому випадку має місце черговий доказ знущань росіян над українськими військовополоненими. Очевидно, на фото зображено рештки українського військового.

"The Guardian не підтвердила справжність фотографії. Інструменти геолокації припускають, що вона справжня і була зроблена наприкінці липня недалеко від центру Попасної. Вивіска на стіні свідчить: «вулиця Нагірна, 21». На фото видно обезголовлене і безруке тіло чоловіка, одягненого у військову форму. Голова надіта на дерев'яній жердині. Дві руки були поміщені на металеві шипи на паркані по обидва боки від голови", - йдеться у статті.

Як зазначається, зображення голови на жердині викликало загальну огиду. Колишній посол України в Австрії Олександр Щерба у своєму Твіттері назвав це військовим злочином Росії, додавши: «Окупована Попасна на Донбасі. Голова українського військовополоненого на палиці».

Михайло Ходорковський, колишній олігарх, який зараз перебуває у вигнанні у Лондоні, сказав, що фотографія є прикладом «руського міру». Він написав у Твіттері: «Чи зможе Росія оговтатися від цього і повернутися до спільноти цивілізованих націй? А поки що вона приносить темряву середньовіччя своїм сусідам та народам у всьому світі. "Руський мір" прибув до окупованої Попасної на Донбасі».

Дивіться ще: Вода з калюжі та пересувний зомбоящик: як виглядає російське "визволення" Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: