13.08.2022, 07:56

ЗСУ вивели з ладу міст через дамбу у Новій Каховці

Марина Началова | Всі новини автора

Збройні Сили України підтвердили влучання по мосту біля Каховської ГЕС, окупанти більше не можуть використовувати його за призначенням.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування "Південь" за 12 серпня, передає Час Пік.

"В рамках виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань забезпечено ураження автомобільного мосту дамби Нової Каховки із контрольним виключенням використання його за призначенням", - повідомили в ОК "Південь".

Також зазначається, що українська авіація нанесла 5 ударів по опорних пунктах та скупченню озброєння та техніки в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах.

Підтверджені втрати ворога складають 46 окупантів, 15 одиниць броньованої, інженерної та автомобільної техніки. Остаточні втрати ворога - дорозвідуються.

Протягом дня ворог тричі намагався вести штурмові дії за підтримки танкового вогню в напрямку Андріївки, Широкого та Олександрівки. Успіху не мав. З втратами ретирувався.

Ворожа штурмова авіація та гелікоптерні пари 7 разів атакували наші позиції вздовж лінії зіткнення та вивільнені населені пункти.

Прагнучи руйнувати інфраструктуру Миколаївщини та психологічно тиснути на мешканців Одещини, ворог з літака Су-35, з напрямку Чорного моря, атакував ракетою Х-59 західну частину Миколаївської області. Втрат та руйнувань немає.

Тим часом у Херсоні окупанти почали видавати автономери з кодом нового регіону.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк