23.09.2022, 09:54

На окупованих територіях України розпочалися "референдуми" про приєднання до РФ

На оккупированных территориях Украины начались "референдумы" о присоединении к РФ

На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей російські загарбники проводять псевдореферендуми про приєднання до РФ.

За інформацією російських ЗМІ, "голосування" триватиме 5 днів – з 23 до 27 вересня. Попередні підсумки так званого "голосування" окупанти планують оголосити 27-28 вересня, повідомляє Час Пік.

У Запорізькій та Херсонській областях на "голосування" винесено питання: "Чи підтримуєте ви вихід зі складу України, утворення області як самостійної держави та входження до складу Росії на правах суб'єкта РФ?" На окупованій з 2014 року території Донецької та Луганської областей: "Ви за входження до складу Росії на правах суб'єкта Федерації?"

За інформацією голови Луганської ОВ Сергія Гайдая, окупанти підготувалися до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про "активну участь місцевих жителів у голосуванні".

"У Біловодську на одному із підприємств начальник оголосив всім співробітникам, що явка обов'язкова. Хто не буде приймати участь у голосуванні, автоматично звільнять з роботи, а списки тих, хто не з'явиться, передадуть до «мгб лнр».

У Старобільську окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто у період з 23 по 27 вересня. За наявною інформацією, окупанти створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому "референдумі",
- написав Гайдай у Telegram.

Першого дня "референдуму" окупанти влаштували вибух у місті Мелітополь Запорізької області. За словами мера міста Івана Федорова, це було зроблено для того, щоб залякати людей.

"Люди бояться виходити з дому. А цей страх на руку окупантам - в перший день побудинкового "голосування" на псевдореферендумі їм потрібно, щоб всі тихо сиділи вдома", - написав Федоров у Telegram.

Як повідомляє "Ріа Мелітополь", сьогодні п'ять бригад у складі членів теркомісій та поліцаїв вирушать з урнами по домівках та квартирах.

"Обійдуть з 8 ранку до 8 вечора. І так триватиме 4 дні. 27 вересня фейкове голосування з підставними особами та затятими аматорами руського миру на камеру пропагандистів путіна зображатимуть активність на дільницях", - повідомляє агентство.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк