25.09.2022, 21:02

Окупанти визнали "референдум" у Луганській області "таким, що відбувся"

Марина Началова | Всі новини автора

У так званому "ЦВК ЛНР" заявили, що "референдум" про входження регіону до складу Росії "відбувся".

Глава окупаційного "ЦВК" Олена Кравченко заявила, що за три дні "референдуму" проголосувало понад мільйон жителів області, що становить майже 80% від загальної кількості внесених до списків для голосування виборців.

"За списком виборці отримали 1 035 422 бюлетені, і видано бюлетенів, відповідно, таку ж кількість. Лідери: перший у нас із трійки – це місто Луганськ, друге у нас Антрацит і третє у нас місто Краснодон", - заявила Кравченко.

Незрозуміло, відсотки від якої кількості мешканців Луганщини рахували окупанти, адже з початком повномасштабного вторгнення Росії регіон залишили понад 300 тисяч осіб. У містах, де проводилися активні бойові дії, таких як Сєвєродонецьк, Рубіжне та Лисичанськ, залишилося у кращому разі до 20% населення.

Псевдореферендум проходитиме до 27 вересня, причому голосування на виборчих дільницях відбуватиметься лише в останній день, а в решту днів, як повідомляють ресурси окупантів, - "у спеціально організованих місцях, у тому числі на прибудинкових територіях".

У мережі вже є безліч фото та відео, як відбувається "голосування" на лавках та автобусних зупинках. Із "бюлетенями" активно ходять прямо до людей додому, причому представників "виборчої комісії" супроводжують автоматники.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк