28.09.2022, 09:52

СБУ затримала переселенця із Сєвєродонецька, який планував приєднатися до "кадирівців"

СБУ задержала переселенца из Северодонецка, который планировал присоединиться к "кадыровцам"

На Черкащині СБУ викрила прихильника РФ, переселенця з міста Сєвєродонецьк Луганської області, який планував приєднатися до бойового підрозділу "кадирівців".

СБУ на Черкащині викрила поплічника агресорів, який поширював прокремлівську пропаганду та виправдовував ворожі дії окупантів. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає Час Пік.

"Він планував приєднатися до мобільного загону особливого призначення «ахмат» (більше відомого як ОМОН) росгвардії у чеченській республіці.

Для цього він намагався встановити контакти з представниками російських спецслужб і отримати від них завдання - проводити підривну діяльність на території регіону...

Співробітники СБУ спрацювали на випередження та запобігли злочинним намірам фігуранта", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Сєвєродонецька, який у липні 2022 року переїхав до Черкащини під виглядом переселенця зі сходу.

Встановлено, що після переїзду він неодноразово висловлювався серед місцевих жителів на підтримку повномасштабного вторгнення РФ, виправдовував ракетні удари по українських містах та інші військові злочини окупантів.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: "Лисичанськ, доброго ранку!": ЗСУ ракетами HIMARS рознесли будівлю "Водоканалу"

СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк