28.09.2022, 10:44

Підсумки "референдуму", мобілізація та "бавовна" в тилу ворога: Гайдай про ситуацію на Луганщині

Глава Луганской областной военной администрации Сергей Гайдай

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів про ситуацію в регіоні, підсумки "референдуму" про приєднання до РФ, обстановку на фронті та мобілізацію на окупованих територіях.

Українські війська зміцнили свої позиції на східному березі річки Оскол та досягли успіхів на околицях Лиману. За словами Гайдая, тепер можна очікувати на "результати" і в Луганській області, повідомляє Час Пік.

Незважаючи на те, що окупанти на Луганщині посилено готуються до наступу ЗСУ, у тилу ворога за останні тижні сталося чимало "сюрпризів". Зокрема, постраждав ешелон із свіжомобілізованими росіянами.

Кремлівські ЗМІ оголосили "результати" псевдореферендумів в Україні, намалювавши "красиві цифри" у всіх окупованих регіонах, де проводили своє "шоу".

У відкритому днях Луганському медичному центрі встановили обладнання, вкрадене з лікарень, розташованих на "звільнених" у 2022 році територіях Луганщини.

При цьому лікарям, які брали участь у так званому "референдумі", вже оголосили про мобілізацію. Поки що мобілізація часткова – забирають лише хірургів, травматологів, анестезіологів, фельдшерів та медсестер. В усіх військкоматах вже є списки тих, хто закінчив медичні навчальні заклади та перебуває на території так званої "ЛНР". Відомо, що хірургів, анестезіологів та травматологів будуть призивати до 60 років; медсестр та фельдшерів – до 55 років.

Читайте новини регіону:

"Лисичанськ, доброго ранку!": ЗСУ ракетами HIMARS рознесли будівлю "Водоканалу"

СБУ затримала переселенця із Сєвєродонецька, який планував приєднатися до "кадирівців"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк