01.10.2022, 12:28

Стерли з лиця землі міста, а компенсацію видали лише 60 сім'ям: Луганщина зустріне зиму в руїнах

Луганская, война

На Луганщині окупаційна влада прозвітувала про виплату компенсації за зруйноване житло 60 сім'ям. Решта десятків тисяч сімей, що залишилися на окупованій території, зустрінуть осінню негоду та зимові холоди у зруйнованих будинках.

Як зазначив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, російські окупанти зруйнували на Луганщині понад 11 тисяч будинків, понад 3 тисячі багатоповерхівок. І всі гучні запевнення щодо виплат компенсацій за зруйноване житло та допомогу в ремонті – так і залишилися лише обіцянками, повідомляє Час Пік.

Російські пропагандистські канали розповідали, як з усіх куточків РФ будівельні бригади їдуть відновлювати зруйнований Донбас, як окупаційна влада дбає про людей, як Росія допомагає простим людям ремонтувати постраждале житло.

Однак, софіти згасли, камери вимкнулися - і люди залишилися віч-на-віч зі своїми бідами та проблемами.

"Показова роздача коштів, мабуть, вже завершена. 

Компенсацію видали лише 60 родинам – стільки мешкає у одній "хрущовці". Вони, напевно, раді. Інші десятки тисяч луганський сімей, що залишилися, – зраджені окупаційною владою.

Втім, у кого були кошти і чиї житло було пошкоджено частково, звернулися до підрядників задля відновлення. А далі, як відомо, "зранку гроші, ввечері…"

Зокрема, у Сєвєродонецьку разом із дощами зникла фірма з Ічкерії, яка мала робити ремонти дахів та вікон в будинках. Деякі дахи горе-робітники встигли підготувати до відновлення, тобто зняли залишки покрівлі.

Тепер низка багатоповерхівок із останнього до першого поверху затоплена дощами, сезон яких вже місяць як розпочався"
, - написав Гайдай у Telegram.

Незважаючи на "оптимістичні видосики", які крутять на російських каналах, місцеві жителі шоковані тим, що відбувається на окупованих територіях. Мабуть, багато хто чекав від російських "визволителів" чогось більшого. Мешканці Сєвєродонецька розповіли про сумні реалії життя у місті.

Читайте новини регіону: "Кремінна, приготуватися!": ЗСУ вже близько, зрадники тікають з міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк