05.10.2022, 12:35

ЗСУ переріжуть постачання окупантам, якщо захоплять трасу Сватово-Кремінна - ISW

Віктор Білий | Всі новини автора

Україна продовжує досягати успіхів у наступальних операціях на північно-східному фронті. Російські війська, як і раніше, контролюють трасу Сватово-Кремінна, критично важливу для постачання, але вздовж дороги діють українські розвідгрупи, щоб створити підмогу для майбутніх атак на Сватове.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

Військові дослідники з посиланням на російські джерела зазначають, що бої продовжуються у селищі Красноріченське, біля траси Сватово-Кремінна. Частини російської 1-ї гвардійської танкової армії та 144-ї гвардійської мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії готуються утримувати позиції у Сватовому.

"Але після контрнаступу українських військ під Харковом ці військові частини зазнали втрат, тому малоймовірно, що вони зможуть забезпечити стійку оборону критично важливих ділянок в умовах подальшого натиску ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

Британська розвідка також визнала успішним продовження настання ЗСУ на північно-східному фронті.

"У Луганській області українські з'єднання просунулися на глибину до 20 км до російської смуги оборони у бік міста Сватово - важливого вузла постачання. Цілком імовірно, що Україна тепер може завдати удару по ключовій дорозі Сватово-Кремінна з артилерійських систем, що ще більше обмежить можливості Росії за поповненням підрозділів на сході України", - повідомляє розвідка.

Читайте також: "Багато полонених! Допоможіть!": Окупанти у Кремінній на Луганщині б'ють на сполох

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк