06.10.2022, 20:38

Обстановка у Троїцькому на Луганщині: колаборанти тікають до Луганська чи РФ, людей масово викрадають

Марина Началова | Всі новини автора

У Троїцькому Луганській області окупанти нагнали велику кількість техніки та живої сили, а колаборанти масово тікають.

Інформацію від очевидця опублікував Телеграм-канал "]]>Артюх]]>", повідомляє Час Пік.

Як повідомляється, у Троїцькому районі немає інтернету, працює тільки "ЛНРівський" зв'язок Лугаком, і то з великими перебоями. Зателефонувати можна через Скайп чи Йолу.

Колаборанти масово тікають до Луганська чи РФ разом зі своїми сім'ями. У райні дуже багато військових та техніки, окопуються в селах від Сватового.

Повідомляється, що активізувалися ті, хто здає людей із проукраїнською позицією. У районі пропало близько 160 людей. Декого викрали на вулиці, відвезли і вже більше місяця немає звісток. Одного хлопця просто побачили у центрі з телефоном та забрали з машиною, тиждень тримали у комендатурі.

"Ще є інформація від кількох людей, що їхали двоє нетверезих троїчан (десь в області, чи то зі Сватово, чи то з Новоайдара) і їм назустріч колона техніки. Коротше, ці мужики не з'їхали на свою сторону і орки їх прямі на танку переїхали, насмерть", - розповів місцевий житель.

Також повідомляється, що окупанти ходять по домівках і заселяються до будинків тих, хто виїхав.

Виїзд із Луганщини є – через РФ, пропускають усіх, окрім тих, хто отримав російські паспорти. Тільки тепер треба брати перепустку в комендатурі.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, у Кадіївці відбувається масове знищення архівів та копій документів, особливо тих, що містять історію окупації.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив звільнення села Греківка.

Також стало відомо, що окупанти евакуюють установи зі Сватового та Кремінної.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: