02.11.2022, 11:48

На Луганщині затримано шпигунку ФСБ, яка намагалася проникнути до СБУ і стати "подвійним агентом"

Луганская, СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила глибоко законспіровану шпигунку ФСБ у Луганській області. Жінка прикидалася українською патріоткою, яка намагалася втертися в довіру СБУ.

Як ]]>повідомляє ]]>СБУ, шпигунка виконувала завдання російських спецслужб, які хотіли зробити з неї подвійного агента для розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України, передає Час Пік.

Було встановлено, що у 2019 році жінка була завербована російською спецслужбою через підконтрольне окупантам т.зв. "МДБ ЛНР". Після початку повномасштабного вторгнення вона слідувала вказівкам окупантів щодо виявлення маршрутів та техніки ЗСУ на території Луганської області.

Для виконання "проникнення" шпигунка вийшла на представника одного з підрозділів СБУ та запропонувала свою допомогу у боротьбі з агресором.

"Проте СБУ зірвала плани ворога щодо проникнення їх «крота» до негласного апарату Служби. В результаті багатоходових контррозвідувальних заходів, зловмисницю своєчасно викрили, задокументували злочинну діяльність та ідентифікували її «куратора».

Співробітники української контррозвідки дезінформували агресора, вивели зрадницю на підконтрольну територію і затримали
", - повідомили в СБУ.

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах військового стану) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Луганская, СБУ Луганская, СБУ Луганская, СБУ

Читайте також:

Жителя Луганщини - агента російських спецслужб судитимуть за організацію замовних вбивств в Україні

Житель Лисичанська, який вбив поліцейського та вчинив замах на життя ще 4 людей, постане перед судом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк