21.11.2022, 21:48

Ласкаво просимо до Середньовіччя: у Білгородській області будуватимуть «засічну смугу»

Ольга Ранська | Всі новини автора
засечная черта

У Білгородській області на кордоні з Україною збираються будувати за аналогією з обороною Стародавньої Русі «засічну смугу.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков, передає Час Пік із посиланням на росЗМІ.

Такий вид оборонних споруд використовували ще за часів Київської Русі. При цьому Гладков заявив, що не може розкривати подробиці робіт з обладнання захисних споруд, оскільки його «слухають вороги».

Також губернатор ухильно відповів на запитання, чи йдеться про «лінію Вагнера»:

«Я не хотів би коментувати інших шановних людей. Я б говорив про формування Білгородської лінії, Білгородської засічної смуги...»

]]>Довідка Вікіпедії]]>: Засічна смуга (засічна лінія, засіка) - система оборонних споруд з дерев'яних засік, що застосовувалася з X століття на Русі й отримала особливий розвиток у XVI-XVII століттях на південних та східних кордонах Московського царства для захисту від кримсько-ногайських набігів, а також як опора при наступі на противника.

Засіки являли собою загородження з середніх і більше розмірів, повалених хрест-навхрест вершинами у бік противника. Крім своєї простоти і швидкості влаштування, такі засіки були важкопереборною і серйозною перешкодою для загонів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк