24.11.2022, 09:42

З Новоайдара депортують населення: В ОВА розповіли про ситуацію на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

На тимчасово зайнятій території Луганської області окупанти продовжують примусове переселення проукраїнські налаштованих мешканців. Так, під приводом контрдиверсійних дій, протягом минулого тижня із населених пунктів Денежникове та Штормове Новоайдарської громади вивезено близько 20 місцевих фермерів.

Про це повідомляє ЛОВА в Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Окупанти продовжують примусове переселення проукраїнськи налаштованих жителів Луганської області. Так, під приводом контрдиверсійних дій минулого тижня з населених пунктів Денежникове та Штормове Новоайдарської громади вивезено близько 20 місцевих фермерів", - йдеться у повідомленні.

Тим часом на Старобільщині окупанти продовжують обшук житла, маючи на меті дві цілі.

По-перше - знайти вільні будинки для розселення чи пограбування.

По-друге – збільшення кількості блокпостів не допомогло у пошуку дезертирів, бо їхня кількість зростає щодня.

"Нещодавно з позицій втекли чергові мобілізовані ув'язнені, тепер росіяни їх шукають по квартирах мирних жителів, ретельно перевіряють усі документи", - повідомили в ОВА.

Інший план проблеми у Луганську.

"Там тільки мріють про збільшення виробництва хоча б до довоєнної норми. Так, на підприємстві "Лугасталь" обсяг продукції впав удвічі через дефіцит робочої сили. Значну частину працівників цього року було мобілізовано. Крім того, у місті переповнені пораненими росіянами мінімум чотири лікарні, зокрема і так звана "республіканська", - повідомили в ОВА.

Бракує приміщень для госпіталізації й в Старобільську, Лутугиному, Антрациті. У кожному із цих міст сотні поранених частково мобілізованих росіян.

Вони не в змозі протидіяти ЗСУ. Так, у Куп'янському та Лиманському напрямках росіяни обороняються та цинічно обстрілюють з танків, мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Макіївка, Новоселівське, Стельмахівка, Білогорівка та Площанка.

Читайте також: На Луганщині ліквідовано близько 50 окупантів, ще до 50 поранено, - Генштаб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк