24.11.2022, 17:20

Мера Харкова оштрафували за використання недержавної мови

Игорь Терехов

Мера Харкова Ігоря Терехова оштрафували за використання недержавної мови під час звернень до мешканців міста в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за порушення Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" Харківським міським головою Ігорем Тереховим, повідомляє Час Пік.

"Як зазначено у постанові, Харківський міський голова Ігор Терехов у зверненнях до мешканців міста Харкова в ефірі телемарафону "Єдині новини" застосовував недержавну мову, чим порушив частину першу статті 12 Закону.

За вчинення зазначеного адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 188 (52) Кодексу України про адміністративні правопорушення, застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн.

Також винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді попередження за порушення частини 6 статті 27 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", відповідно до якої офіційні інтернет-представництва Харківського міського голови у Facebook та Telegram мають бути виконані державною мовою", - йдеться на сторінці Уповноваженого із захисту державної мови у Facebook.

Відповідно до статті 291 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначені постанови набирають законної сили після закінчення строку на їх оскарження: 4 грудня 2022 року.

Зазначається, що на адресу Харківського міського голови та міської ради неодноразово скеровувались листи із роз'ясненнями норм Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" та вимогами щодо недопущення їх порушення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк