21.12.2022, 09:47

СБУ повідомила про підозру начальнику "поліції ЛНР" в окупованому Лисичанську

Луганская, СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру начальнику окупаційної "поліції" міста Лисичанськ в Луганській області. 47-річний начальник т.зв. "Лисичанського ГОВД МВД ЛНР" є мешканцем цього міста.

Йому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Про це ]]>повідомляє ]]>3 управління ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

Встановлено, що у 2014 році мешканець Лисичанська приєднався до терористичного угрупування "ЛНР" і після звільнення міста від бойовиків перебував на тимчасово окупованій території.

В окупованій Кадіївці (колишній Стаханов) він дослужився до посади "заступника начальника міськвідділу "МВС ЛНР". У вересні 2022 року був призначений начальником поліції у Лисичанську.

"Наразі правопорушник допомагає ворогу втримувати під контролем ситуацію у напівзруйнованому місті без води, світла і опалення, придушувати прояви невдоволення та опору окупантам на підставі фейкових "законів" псевдоутворення "ЛНР", - повідомили в СБУ.

Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: "Надія була тільки на вас": Сєвєродонецькі "почекуни" співають дифірамби російським окупантам

Луганская, СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк