10.01.2023, 20:30

Як окупанти "віджимають" домівки у Рубіжному: розповідають місцеві жителі

Марина Началова | Всі новини автора
Рубіжне

У тимчасово окупованому Рубіжному Луганської області вже не перший тиждень лунають вибухи. Місцеві жителі повідомляють про нові "прильоти" по місту. Тим часом російські війська, тікаючи від морозу, селяться серед цивільних, наражаючи їх на небезпеку.

Про це пишуть жителі Рубіжного в регіональних Телеграм-каналах, передає Час Пік.

Рубіжани повідомляють, що 2 дні тому в місті було дуже "спекотно", багато "прильотів":

"Тільки що зідзвонилися з міста, 2 дні назад було дуже гаряче, багато прильотів, горіли квартири, де не уточнили, бабульки старенькі налякані. Вчора більш-менш тихо. Сьогодні поки тихо".

Також місцеві пишуть про те, що через нестачу в окупантів зимового спорядження вони займають домівки у приватному секторі, "навіть не сильно дивлячись на те, що там живуть цивільні", та будівлю школи, в яку ще ходять діти.

"Від тих хто додзвонився: шумно було, є (буде). У окремі райони приватного сектора продовжують заселятися самі (окупанти - ред.), навіть не сильно дивлячись на живучих там цивільних, варто тільки покинути домівку. Питання можна вирішити через комендатуру, але не завжди успішно. Активно заселені квартали восьмої школи, як зліва, так і справа. Багато вояк було в самій школі. Невже там живуть? Діти в школу теж ходять", - пишуть мешканці міста.

Читайте також: 

"У місті шумно, люди втомилися і чекають на повернення друзів": як виживають жителі окупованого Лисичанська

Мертві міста: у мережі показали, як зараз виглядають Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк