27.01.2023, 08:41

У Гаазі відбудеться прес-конференція по справі МН17

Фото: Нидерландский окружной суд в Гааге начинает рассмотрение дела МН17 / 9 марта 2020

Об'єднана слідча група у справі про знищення літака Boeing-777 рейсу MH17 над Донбасом анонсувала прес-конференцію, під час якої повідомить нові подробиці розслідування.

У Нідерландах 8 лютого 2023 року відбудеться прес-конференція щодо результатів розслідування по екіпажу ЗРК "Бук", повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Прес-конференція відбудеться у Гаазі о 13:00 (за місцевим часом).

"Як відомо, у листопаді 2022 року завершився судовий процес у справі MH17 щодо чотирьох членів так званої "ДНР". Спільна слідча група (JIT) також вела розслідування щодо екіпажу "Бук". Раніше ми повідомляли, що Спільна слідча група (JIT) поділиться результатами цього розслідування на початку весни, але це відбудеться 8 лютого 2023 року. Першими будуть проінформовані родичі 298 жертв трагедії", - повідомив речник прокуратури Нідерландів Брехт ван де Мосдейк.

Членами Спільної слідчої групи є Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна. Представники цих країн будуть присутні на прес-конференції.

Нагадаємо, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", який виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії на Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак було збито з зенітно-ракетного комплексу "Бук", що належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони ВС РФ, дислокованої в Курську.

У справі про збитий Boeing рейс MH17 визнани винними екс-офіцер ФСБ Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал ГРУ генштабу ЗС РФ Сергій Дубинський та громадянин України Леонід Харченко. Вони засуджені до довічного ув'язнення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк