03.02.2023, 20:08

"Компенсація за розбите життя": Окупанти у Сєвєродонецьку обіцяють відшкодувати збитки за втрачене майно

Ольга Ранська | Всі новини автора
Северодонецк

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку проходить "атракціон нечуваної щедрості". Окупаційна "влада" роздає городянам, які втратили майно першої необхідності через бойові дії, по 100 тисяч рублів (близько 50 тис грн) як компенсацію.

Нещодавно в місцевих ТГ-чатах було опубліковано оголошення сєверодонецької "адміністрації" з переліком предметів "першої необхідності", повідомляє Час Пік.

"До майна першої необхідності відносять: предмети для зберігання та приготування їжі, столи та стільці, ліжка, телевізори та радіоприймачі, насоси для подачі води, водонагрівачі, опалювальні котли та переносні печі".

Мабуть, із "турботою про населення", окупаційна "влада" пропонує людям подати відповідну заяву на виплату до місцевого УТСЗН "адміністрації" Сєвєродонецька по вул. Леніна, 32а (будівля колишнього виконкому на вул. Дружби Народів).

Учасники чатів зазначають, що цей "атракціон щедрості" має вкрай сумнівний вигляд, оскільки окупанти не вказують, які докази про втрачене майно мають бути подані разом із заявою на виплату. Адже щоб довести права на власність нерухомості, окупанти насамперед вимагають відповідні документи. І це без варіантів, навіть якщо вони згоріли у пожежі воєнних дій разом із нерухомістю.

Місцевих також обурює цинізм окупантів, що зашкалює:

"Класно, раз**бали квартири і місто і ось вам 1100 євро. Ви що, зовсім кінчені?!"

Крім того, деякі учасники чатів розповідають, що отримати таку компенсацію практично нереально:

"Заморитеся 100000 отримувати. Три місяці тому подали заяву і .... глухо", - пишуть у мережі.

Читайте також: Нова опція від "влади" у Сєвєродонецьку - від заміни вікон можна відмовитись

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк