04.02.2023, 14:36

"Дике поле": навіщо російські окупанти хочуть захопити Донецьку та Луганську області

Донбасс, война

Територія Донбасу не зможе розвиватись у складі РФ. Та росіяни й не ставлять собі за мету відбудувати Луганську та Донецьку області. Ці території будуть повністю зруйновані та непридатні для життя.

Росія не зможе "підняти" окуповані області. І намагаються захопити Донбас вони зовсім не для того, щоб розвивати окуповані території. Про це "24 каналу" ]]>розповів ]]>соціолог, експерт із комунікацій Міжнародного центру протидії російській пропаганді Дмитро Громаков, передає Час Пік.

За його словами, РФ готова лише прийняти Луганську та Донецьку області як суб'єкти федерації, але й мови бути не може про їх розвиток.

На думку експерта, жодного стратегічного значення росіяни не вкладають у такі бажані для них території Донбасу. І що-небудь будувати чи відновлювати не збираються.

Як зазначив Дмитро Громаков, йдеться про створення своєрідного санітарного кордону з Донецької та Луганської областей.

"Вони мають стати так званою 38-ою паралеллю як між Південною та Північною Кореями, де буде неможливо жити...

Україна також не зможе там нічого будувати, бо буде завжди загроза руйнування цього всього...

Ці території починають відігравати ту саму роль, яку вони відігравали й раніше - дике поле, яке розмежовувало між собою Східний та Західний світи...

Бо не буде можливості у Росії розвивати ці території", - вважає соціолог.

Нагадаємо, за даними української розвідки, Путін наказав своїм військам захопити всю територію Донецької та Луганської областей України до березня 2023 року. Але на думку аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), Путін переоцінює можливості своєї армії.

Читайте також: Великий наступ має всі шанси захлинутися у зачатку: військовий оглядач про плани росіян захопити Донбас

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк