09.02.2023, 07:26

"Шукають свастику": На окупованій Луганщині "шмонають" телефони школярів

Ольга Ранська | Всі новини автора
телефони

Останнім часом почастішали тривожні повідомлення з окупованої Луганщини про масовий терор школярів у навчальних закладах. Йдеться, зокрема, про ретельні огляди та перевірки вмісту мобільних телефонів дітей, які проводяться без дозволу батьків.

Про це повідомляють учасники регіональних ТГ-чатів, передає Час Пік.

Так, у мережі повідомляють, що в телефонах школярів педагоги-зрадники шукають свастику, будь-які патріотичні зображення або відео, листування на "заборонені теми", перевіряють акаунти дітей у соцмережах. Особлива увага приділяється особам, у яких в списках є номери абонентів українських операторів зв’язку. Після таких перевірок діти бояться ходити до школи.

Раніше про такі перевірки повідомляли місцеві мешканці окупованої Старобільщини. Люди обурювалися, що у таких "заходах" бере участь особисто директор однієї зі шкіл.

"У школах Старобільського району вчителі-колаборанти розпочали перевіряти гаджети дітей задля виявлення проукраїнської позиції. Смартфони оглядають раз на тиждень у всіх класах – від молодшої до старшої ланки", – повідомляла нещодавно пресслужба Луганської ОВА.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк