11.02.2023, 22:44

Військовий експерт оцінив можливості Путіна захопити Донбас

донбасс война

Цілі російського президента Володимира Путіна із захоплення Донбасу недосяжні. Його заяви про закінчення війни нічого не важать.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у своєму відеоблозі на YouTube, передає Час Пік.

"Сьогодні Росія не може надати масштабного наступу, вони поступово розтягують його в часі з нарощуванням зусиль. Тому є всі шанси втримати Донбас. І навіть якщо припустити, що Путін зібрав якийсь броньований кулак, стягнув усі танки на один напрямок і прорвав нашу оборону, захопив Донецьку область і сказав, що на цьому війна закінчилася... Кому він сказав? Виборцям своїм? Адже ми війну не закінчили", - зазначив експерт.

За його словами, щойно російські війська зупиняться та послаблять тиск, ЗСУ перейдуть у контрнаступ і продовжать звільнення.

"Думка Путіна нічого не вирішує, війна це двосторонній процес. Не можна просто сказати: "Ми досягли цілей, я закінчив війну". Друга сторона заявляє, що тепер ми досягаємо своїх цілей, ми не збираємося на цьому закінчувати війну", - вважає Жданов.

Експерт підсумував, що під натиском росіян українська армія може відступити з якоїсь території, але завдання повністю захопити Донбас для Путіна нездійсненне.

Читайте також: Чи може РФ розпочати новий наступ 24 лютого: українська розвідка дала прогноз

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк