18.02.2023, 14:43

"Все, що залишилося від вулиці": У мережі з'явилося свіже відео із Сєвєродонецька

Луганская, война

На Луганщині тривають важкі бої, а в захоплених росіянами містах люди намагаються вижити в окупації. Гуманітарна ситуація у зруйнованому Сєвєродонецьку близька до катастрофічної.

Кількість російських військових на окупованій території Луганщини збільшується, найбільше скупчення російських сил – на Кремінському напрямку. Цей напрямок залишається "найгарячішим" в області. Про це 17 лютого в ефірі телемарафону повідомив голова Сєвєродонецької районної адміністрації Роман Власенко, передає Час Пік.

За його словами, гуманітарна ситуація в окупованому Сєвєродонецьку складна. Лише 20-30% населення міста мають водо- та газопостачання. Опалення намагаються відновити завдяки використанню автономних котелень.

У місті немає ані мобільного зв'язку, ані інтернету.

"Вартість продуктів висока. Гуманітарки не вистачає, ліків теж не вистачає. Вся медицина працює фактично як військові госпіталі. У місті дуже багато військових", - сказав Власенко.

У мережі також з'являються промовисті відео, які показують, наскільки зруйноване місто. На одному зі свіжих відео видно повністю знищені будинки, пустельні вулиці, будівлю музикально-драматичного театру.

На тлі знищеного міста дико звучать слова автора ролика: "Міні-котельні поставили по місту, все як належить... Вікна скрізь вставляють... Все робиться..."

Мабуть, він забув чи не хоче визнавати, завдяки кому зруйноване місто залишилося без вікон, води, світла та тепла. "Звільнений" Сєвєродонецьк знищений, але місцеві "почекуни" продовжують невпинно дякувати росіянам... 

За словами людей, які побували у місті після тривалої відсутності, "красиві картинки", які показують у пропагандистських новинах, дуже відрізняються від реальності. "Місту пі***ц" - так описують свої враження, ті хто побували в окупованому Сєвєродонецьку.

Читайте також новини міста:

"Танці на кістках": мешканців зруйнованого Сєвєродонецька розважають артисти з Татарстану

"Тут Руссю пахне": У мережі показали, як зараз виглядає Центральний ринок у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк