04.03.2023, 12:49

"Ми, як заблукалі вівці": розповідь сєвєродончанки про життя у "звільненому" місті

Северодонецк, война

Російські пропагандисти часто знімають "красиві картинки" про те, як налагоджується життя у "звільненому" Сєвєродонецьку. Однак, у Мережі з'явилося відео, яке кардинально відрізняється від новин про "відродження" міста. Насправді все набагато сумніше…

Російські пропагандисти знімають життєствердні сюжети на Донбасі "для внутрішнього споживання". Їх показують росіянам, які навіть не уявляють, що насправді відбувається в окупованих містах, повідомляє Час Пік.

Всі розповіді про "відновлення" Сєвєродонецька, "велике будівництво та ремонти", про повернення до нормального життя - пшик.

У Мережі з'явилося відео, яке ясно дає зрозуміти, що відбувається в окупованому місті. Все виявилося не так райдужно, як намагаються представити російські пропагандисти.

Сюжет присвячений мешканці Сєвєродонецька, яка мешкає за адресою: вул. Гоголя, 35. Жінка розповідає, як їй із чоловіком доводиться виживати в окупованому місті.

За її словами, будинок сильно постраждав під час обстрілів, пробитий дах, немає шибок у вікнах. Щоб вижити без опалення людям самим довелося хоч якось утеплювати житло, шукати по підвалах та сміттєзвалищах скло для вікон.

За словами жінки, ремонти у квартирах та будинках роблять лише у нових районах міста.

"Ми як заблукалі вівці... Не розуміємо, куди ми йдемо і навіщо ми йдемо...

У нас немає телебачення, у нас немає Інтернету, у нас немає нічого. Ми не знаємо, що відбувається у світі, що відбувається навколо нас...

Як далі жити не знаю. Я заплуталася...", - каже сєвєродончанка.

Судячи з цих слів, росіяни багато в чому досягли своєї мети – відрізати від світу та України мешканців захоплених територій. Тепер їм у вуха можна вливати будь-яку "правду" про "велику і могутню"...

Також сєвєродончанка скаржиться, що не може побачити онуків, які мешкають на території, підконтрольній Україні, але їхати до них "під обстріли" не хоче. При цьому вона чомусь не замислюється, хто обстрілює її рідних...

Судячи з розповіді, в окупованому Сєвєродонецьку "життя не цукор". Жінка скаржиться, що позбавлена нормального життя, можливості бачитися з рідними, її будинок зруйнований, а їй доводиться виживати в нелюдських умовах.

При цьому, вона дякує росіянам: "Спасибі вам величезне за все!"

No comments...

Читайте також: "Ми наче прокажені": жителі окупованого Рубіжного скаржаться на відсутність допомоги від росіян

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк