13.03.2023, 12:41

"Массово повертаються додому": Окупанти намалювали цікаву статистику по Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Луганская, война

Окупаційна "влада" всіляко намагається показати, що після захоплення Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного життя там не зупинилося. За "офіційними" даними окупантів, до міст масово повертаються місцеві жителі.

Російські пропагандисти всіма силами намагаються показати, що на "звільненому" Донбасі "життя налагоджується". По телевізору крутять життєствердні новини, а в ЗМІ друкують "казки про світло майбутнє з РФ", повідомляє Час Пік.

Місцеві підконтрольні окупантам Telegram-канали опублікували цікаву статистику, згідно з якою в окуповані росіянами Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне масово повертаються місцеві жителі, які покинули міста під час активних бойових дій.

новости соцсетей

Ось тільки красиво намальована статистика окупантів не відповідає дійсності. Насправді все набагато сумніше. З окупованих міст виїхало майже все працездатне населення, залишилися пенсіонери та ті, хто не проти пожити у "руському мирі".

Міста зруйновані, вулиці пустельні, довкола панує зневіра, безнадія, сірість... Люди спиваються, незважаючи на оголошений там "сухий закон". Роботи немає, люди намагаються вижити за рахунок подачок від "братського народу". А окупанти тим часом імітують "бурхливе відновлення звільнених міст". Так очевидці описують у мережі реалії життя в окупованих Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному...

новости соцсетей

А в намальовані "цифри жителів ЛНР, що повернулися додому", цілком можуть входити непрошені гості: будівельники, переселенці з ОРДЛО, російські військові та "мобікі", які останнім часом заполонили захоплені міста.

А вимушені переселенці продовжують здалеку стежити за тим, як окупанти знищують рідні міста... Іноді вони ризикують й ненадовго приїжджають до окупованого міста, щоб забрати якісь речі. Сєвєродончанка розповіла, як діставалася до рідного міста та з якими небезпеками доведеться зіткнутися тим, хто зважиться на такі "пригоди".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк