14.03.2023, 18:48

Російські окупанти визнали, що знищили медицину у Сєвєродонецьку

Ольга Ранська | Всі новини автора
больница северодонецк

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку немає медицини: на все місто після приходу "руського миру" не вистачає ні лікарень, ні медичного персоналу, ні навіть базових ліків. І це визнають самі загарбники.

Так, в одному з проросійських ЗМІ було описано зустріч, мабуть, "офіційних" осіб із "братської Росії" з представниками місцевих медустанов. Окупанти повідомляють, що єдина в місті лікарня працює тільки на екстрені випадки, а про планові медичні послуги й не йдеться. На ситуацію також впливає гостра нестача медикаментів в аптеках.

Схожа ситуація і в окупованому Старобільську, який вважається "першою тиловою лінією". Туди їдуть люди з прифронтових населених пунктів, сподіваючись отримати хоч якесь медичне обслуговування, але й тут картина не краща.

Як заявляють самі окупанти, в обох містах недоступні телемедичні консультації, "оскільки в обох містах, з метою скорочення кількості обстрілів, відсутній інтернет, а в Сєвєродонецьку немає навіть звичайного телефонного зв'язку".

У сусідньому із Сєвєродонецьком Лисичанську проблема відсутності медицини також стоїть на першому плані. Тут на все місто приймає один педіатр та лише кілька лікарів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк