15.03.2023, 21:28

Російський камуфляж замість ряси: Настоятель храму з Лисичанська знову підтвердив співпрацю з росіянами

Оксана Мовчан | Всі новини автора
храм

Так званий "батюшка" з тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області котрий раз підтвердив своє вподобання "руського миру". Відтепер він змінив рясу на російський камуфляж.

Про це повідомляє сайт ]]>Сватове.City]]>, передає Час Пік.

Настоятель Свято-Тихвинського храму з Лисичанська протоієрей Андрій Павленко "здобув" славу ще у березні 2022 року. Він тісно співпрацював з росіянами та здавав позиції ЗСУ. Не нехтував він інформацією і про місцевих патріотів, а деяких своїх "колег" священників ПЦУ взагалі пропонував вбити.

У грудні 2022-го Павленка було засуджено як шпигуна на 12 років позбавлення волі. А потім, у межах обміну полоненими, його відправили до РФ, обмінявши на громадянина США Мурекезі Суеді. На "підконтрольній" Росії території настоятеля зустрічав особисто Євген Пригожин (керівник ПВК "Вагнер").

Нещодавно піп-колаборант відвідав морг "звільненого" Лисичанська та відспівав загиблих окупантів, одягнувшись при цьому у російський камуфляж з шевроном ПВК "Вагнер".

Зі слів зрадника окупанти "справжні герої", які загинули на полі бою за "віру". 

"Упокій, Господи, душі померлих рабів твоїх, вождів і воїнів, на полі битви за віру і вітчизну життя своє поклали, даруй їм царство небесне і вічну пам'ять",- сказав колаборант.

Читайте також:

Як з Лисичанська та інших міст окупованого Донбасу потрапити в Україну: актуальна інформація на березень 2023 року

"Люди майже рік без комунікацій": життя в Лисичанську після окупації починає напружувати навіть "почекунів"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк