16.03.2023, 11:16

У мережі показали, скільки "Колдрексів" можна купити в Лисичанську на російську зарплату та пенсію

Ольга Ранська | Всі новини автора
цены в аптеке лисичанск

У тимчасово окупованому Лисичанську російські загарбники та місцеві колаборанти продовжують наживатися на людях. Про непомірно завищені ціни у "трикутнику" очевидці розповідають не перший місяць. Причому ціни завищують абсолютно на всі групи товарів, включаючи медикаменти.

На прикладі фото з лисичанської аптеки, яким у регіональному чаті ]]>Lis13chat ]]>поділилася підписниця, можна нехитрими математичними способами підрахувати співвідношення цін до доходів.

цены в аптеке лисичанск

"Це фото з лисичанської аптеки. Ціна "Колдрекс" 1050 руб., Пенсії 10 тис. руб., зарплати є і 8 тис., і 12, 20 тис. руб. (Залежить від того, що входить в обов'язки). Можете просто порахувати, скільки "Колдрексів" ви можете купити в аптеці на зарплату і прикинути співвідношення цін. Гривня не ходить, обміняти можна або 1 до 1 або 1 до 1,2 (це якщо Ваші батьки переводять у готівку укр пенсію)", - пише передплатниця.

Коли справа стосується оформлення пенсійної допомоги, починається "ходіння по муках", починаючи з того, що пенсію оформити неможливо без паспорта РФ. Бюрократичний зволікання ніхто не скасовував, а за відсутності навіть звичайного мобільного зв'язку в регіоні, не кажучи про інтернет, знайти або відновити потрібні документи й зовсім стає неможливим.

"З приводу пенсій. Дають допомогу пенсіонерам 10 тис. руб. Щоб перерахували пенсію за трудовим стажем, потрібно оформлювати паспорт РФ або ЛНР. Якщо не вистачає якихось документів, типу втраченого свідоцтва про народження, то як діяти - не зрозуміло, інтернету в місті немає, база даних тощо не зрозуміло, тим більше людям похилого віку їздити безвісти...", - пишуть учасники чату.

Читайте також:

Як з Лисичанська та інших міст окупованого Донбасу потрапити в Україну: актуальна інформація на березень 2023 року

"Люди майже рік без комунікацій": життя в Лисичанську після окупації починає напружувати навіть "почекунів"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк