17.03.2023, 19:20

Під суд піде "директор" школи, яка запроваджує російські стандарти освіти на окупованій Луганщині

прокуратура

Під суд піде "директор" школи, яка впроваджує російські стандарти освіти на окупованій території Луганської області. Обвинувальний акт уже направлено до суду.

Про це повідомляє прокуратура Луганщини у Facebook, передає Час Пік.

За даними слідства, 41-річна депутат Новоайдарської селищної ради в травні 2022 року підтримала дії окупаційної влади так званої "ЛНР". Вона, незважаючи на поновлення роботи Новоайдарського ліцею у дистанційній формі на підконтрольній Україні території, не поїхала та не приступила до виконання обов'язків директора.

Обвинувачена навмисне обійняла посаду "директора" у так званій "Державній загальноосвітній установі ЛНР "Новоайдарська середня школа".

"Керівниця" навчального закладу організує освітній процес за стандартами РФ, проводить перекваліфікацію вчителів української мови та літератури на вчителів російської мови та літератури, видає документи про освіту за стандартами РФ та "ЛНР" і всіляко взаємодіє з іншими структурами на тимчасово окупованій території.

Матеріали звинувачення передано до суду. За вчинене фігурантці загрожує позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Читайте також: Будуть судити двох колаборантів, які присягнули на вірність "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк