25.03.2023, 13:02

"Герої" нашого часу: Два адвоката з Лисичанська стали зрадниками та прислуговують окупантам

Лисичанские "ждуны"

Після окупації Лисичанська виявилося, що у місті повно "почекунів". Серед колаборантів чимало людей, які були відомими людьми у місті, мали добрі стосунки з місцевою владою та навіть отримували нагороди від міських та обласних адміністрацій.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, щонайменше два адвокати з Лисичанська стали зрадниками та служать окупаційній "владі". Про це повідомляє Telegram-канал "]]>Зрадники Луганщини і України]]>", передає Час Пік.

Адвокат Лариса Стародубцева з Лисичанська після приходу "визволителів" із задоволенням пішла на співпрацю з російськими окупантами.

Адвокат Олександр Гавриленко після початку боїв за Лисичанськ виїжджав ближче до окупантів. Коли повернувся до міста, пішов на співпрацю із окупантами. Щоб здобути довіру окупантів, ділився інформацією про людей із проукраїнськими поглядами. Він мав можливість, час та кошти виїхати на підконтрольну Україні територію, але не схотів.

Обидва адвокати брали участь у незаконному референдумі щодо порушення територіальної цілісності України, отримали право зареєструватися адвокатом та запровадити адвокатську діяльність у т.зв. "ЛНР". Виплачують податки до бюджету окупаційної влади, частина яких йде на війну проти України.

Стародубцеву та Гавриленка занесено до т.зв. реєстру фейкової "адвокатської палати ЛНР".

"На фото Стародубцева та Гавриленка з грамотою від Лисичанської ВЦА. Цікава деталь , можливо це збіг обставин , але як мінімум половина тих які отримували нагороди від обласної ВЦА та інших ВЦА - чомусь перейшли на бік окупантів...

Мабуть в них така практика була нагороджувати тих хто не рівно дихає до русні...", - пише Telegram-канал "Зрадники Луганщини та України".

Читайте також: "Місту потрібно більше уваги приділяти": Лисичанські "почекуни" скаржаться на життя

Лисичанск, коллаборанты Лисичанск, коллаборанты Лисичанск, коллаборанты

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк