20.04.2023, 12:56

Знайшовся донощик: У Сєвєродонецьку окупанти залякують людей за дзвінки рідним

Альона Тихоненко | Всі новини автора
дзвінок

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області  окупанти намагаються "подавлювати" український зв'язок, але місцеві знайшли спосіб телефонувати рідним. Однак з'явився донощик, через якого окупанти почали виловлювати таких людей.

Про це ]]>розповів]]> голова Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі національного телемарафону, передає Час Пік.

За його словами, ворог прикладає максимум зусиль, щоб відрізати громадян так званої "ЛНР" від України, зокрема через запровадження дії "Лугакому". Проте український зв'язок подекуди пробивається на дахах багатоповерхівок. Люди, що дізнались про це, почали дзвонити рідним в Україну. Як повідомляє голова ЛОВА, знайшовся донощик, який розповів про це "владі":

"Людей почали відловлювати, дахи перевіряти, хапати наших людей, тягнути їх до "недовідділків" поліції і проводити, як вони там це називають, профілактичні бесіди. Однак це дійсно залякування і знущання з наших людей", — повідомив Лисогор.

На запитання про те, чи випускають потім людей додому, голова ЛОВА відповів, що поки що немає інформації, що хтось зник. Також він зазначив, що інформація звідти йде "дозовано", усього розповісти не можна, бо це робота служб.

Нагадаємо, що через проблеми зі зв'язком та інтернетом люди фактично відрізані не лише від цивілізованого світу, а й від екстрених служб. Люди буквально гинуть через те, що не мають можливості викликати швидку. У регіональних чатах все частіше з'являється інформація про те, що зв'язок, можливо, з'явиться влітку. Проте ще взимку російські загарбники та місцеві колаборанти запевняли, що вирішать проблему вже у березні.

Читайте також: У Сєвєродонецьку окупанти "полюють" на людей, які намагаються дзвонити в Україну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк