20.04.2023, 13:41

"І року не минуло": У Лисичанську нарешті з'явилась вода, але є нюанс - відео

технічна вода

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області нарешті з'явилась вода, але є один нюанс. Вона технічна і зберігається у спеціальній місткості посеред міста. А проблеми з електропостачанням залишаються.

Відповідне відео опублікував Telegram-канал  "Северодонецк | ЛХС 1934" з посиланням на окупаційні ресурси, передає Час Пік.

Повідомляється, що завдяки так званій "адміністрації" міста у ньому з'явились великі місткості для технічної води, яку люди можуть обирати у потрібній кількості. Також окупанти зазначили, що у цей район доставили водонапірну вежу для подальшого монтажу і проведення відповідних робіт. Ось так окупанти продовжують грати на камеру і розповідати, що у місті "все добре". Проте вони не врахували, що людям з віддалених районів міста буде складно дістатись до потрібного місця, щоб набрати води. 

Нагадаємо, що в  т.о. Сєвєродонецьку такі місткості поставили ще минулого року, і нарешті вони з'явились і в Лисичанську. Крім того, у ньому залишаються проблеми з комунікаціями, зокрема зі світлом.Також з'явились проблеми з продуктами. Більшість жителів змушені виживати на безоплатній "гуманітарній допомозі", яку нібито видають регулярно окупанти. Проте одні скаржаться на те, що продуктові набори не блищать різноманітністю - в основному це борошно, цукор та макарони. Інші ж розповідають історії про крадіжки продуктів, на які йдуть самі ж деякі місцеві жителі.

Крім того, окупанти не перестають приписувати собі різні здобутки. Наприклад, нещодавно у передмісті Лисичанська, місцеві жителі відремонтували дах на автобусній зупинці. Місцева т.зв. "влада" у найкращих традиціях радянської пропаганди відрапортувала про те, що допомогла в ремонті, виділивши на це будматеріали, і таким чином приписала цю заслугу собі.

Читайте також: "Бардак. Винесли все, аж до туалетного паперу": обстановка в окупованому Лисичанську від очевидців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк