25.04.2023, 20:58

У гуманітарних хабах Луганщини запрацювали шість ЦНАПів: куди звертатися

цнап

Шість ЦНАПів та чотири їх адміністратори почали надавати адміністративні послуги у хабах Луганської області в інших регіонах України.

Про це ]]>повідомила]]> прес-служба ЛОВА у Telegram, передає Час Пік.

"У відкритих по всій країні хабах для наших переселенців можна отримати не тільки гуманітарну допомогу та консультації фахівців, а й скористатися послугами луганських Центрів надання адміністративних послуг. Вони поступово відновлюють роботу поза своїми територіальними громадами. А саме за місцем розташування гуманітарних хабів та військових адміністрацій у більш безпечних регіонах України. На сьогоднішній день адміністративні послуги надаються громадянам області через шість ЦНАПів та їх чотири віддалені робочі місця адміністратора", - йдеться у повідомленні.

Лисичанський, Сєвєродонецький та Рубіжанський центри працюють у Дніпрі, віддалене робоче місце адміністратора Лисичанського ЦНАПу розташоване у Полтаві.

ЦНАП з міста Гірське перемістився в с. Богданівка Дніпропетровської області, а віддалене робоче місце адміністратора - у м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

У Рівному працює ЦНАП з Кремінної, а його два віддалені робочі місця - у Києві та Дніпрі.

Частково відновив діяльність у Житомирі Білокуракинський центр, керівник якого консультує мешканців громади.

Крім того, ще чотири ЦНАПи області надають мешканцям Луганщини консультативну допомогу - Марківський, Новопсковський, Попаснянський, Старобільський центри.

Більш предметна інформація щодо розташування ЦНАПів, контакти, перелік адміністративних послуг - ]]>за посиланням.]]>

У ЛОВА зазначають, що найближчим часом буде запроваджено прийом громадян для складання та надання повідомлень про пошкоджене та знищене нерухоме майно адміністраторами ЦНАПів Попаснянської ВА - у місті Черкаси, Щастинської ВА - у містах Дніпро, Полтава та Ужгород, Лисичанської ВА - у Києві.

У всіх працюючих ЦНАПах та їх віддалених робочих місцях адміністраторів можна подати повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно незалежно від місця реєстрації особи, оскільки вони підключені до Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (портал "Дiя").

Крім того, громадянам забезпечена можливість самостійно складати та подавати інформаційні повідомлення через "Дію". У Лисичанському, Сєвєродонецькому та Кремінському центрах можна отримати інформацію станом на 23 лютого 2022 року з реєстрів їх територіальних громад за допомогою коштів власних відомчих інформаційних систем, які не підключені до відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби України.

Водночас громадяни можуть самостійно сформувати запит та отримати витяг про реєстрацію місця проживання через "Дію".

Літні громадяни та особи з інвалідністю Лисичанської територіальної громади можуть отримувати послуги, не виходячи з дому, за їх місцем перебування у Дніпрі та Дніпропетровській області завдяки портативному апаратному комплексу кейсу "Мобільний офіс", отриманому в рамках Проєкту USAID "Демократичне управління у Східній Україні" (DG East). Такий "Мобільний офіс" переданий Сєвєродонецькому ЦНАПу в рамках реалізації Програми EGAP "Електронне управління для підзвітності влади та участі громади".

Читайте також: До медиків з Лисичанська можна звернутися онлайн: як отримати безкоштовну консультацію і не тільки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк