01.05.2023, 20:12

Чи буде Лисичанськ звільнено до кінця року та хто готовий відразу повернутися додому, - результати опитування

лисичанск

Повернення додому - мрія багатьох лисичан, які змушені були залишити рідне місто через вторгнення на Луганщину російської армії. Багато хто готовий повернутися відразу після звільнення Лисичанська.

Щоб оцінити очікування та настрої мешканців Лисичанська, які тимчасово перебувають в інших, безпечних населених пунктах, Час Пік провів інтернет-опитування.

Опитування проводилося у Facebook протягом останніх днів квітня 2023 року. Користувачам мережі надавалася можливість обрати варіант відповіді на два питання, одне з яких стосується деокупації Лисичанська, а друге - повернення додому. Опитування показало, що настрої у лисичан, незважаючи на те, що місто перебуває в окупації вже майже рік, дуже позитивні.

Коли буде звільнено Лисичанськ?

В опитуванні взяли участь 111 користувачів мережі. Переважна більшість учасників опитування (86%) не мають сумеіву, що Лисичанськ буде звільнено у 2023 році. У тому, що окупація може тривати довго, впевнені лише 9% учасників опитування, ще 5% вважають, що на звільнення міста може знадобитися 2-3 роки. За підсумками, очевидно, лисичани налаштовані оптимістично та вважають реальним повернення додому у 2023 році.

Хто готовий повернутися додому одразу після звільнення?

Друге опитування також відображає оптимістичний настрій. Незважаючи на те, що в результаті російського збройного вторгнення місто було зруйноване, а на відновлення комунікацій знадобиться час, більшість учасників опитування (60%) стверджує про готовність повернутися додому відразу після деокупації. З часом додому готові повернутись 10% лисичан. Для 27% учасників опитування повернення залежатиме від поточної ситуації на момент звільнення Лисичанська. І лише 3% стверджують, що точно не повернуться додому.

Варто зазначити, що в опитуванні щодо повернення взяло участь 260 користувачів мережі, що значно більше, ніж в опитуванні щодо звільнення Лисичанська. Про що це свідчить? Можливо, люди втомилися від блукань і просто хочуть жити у себе вдома.

Читайте також: 10 "фактів" про Лисичанськ, які ви точно не знали, але нейромережа змогла здивувати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк