14.05.2023, 12:51

"Тотальний тиск": У ЛОВА розповіли, як окупанти нав'язують суворий режим "руського миру"

Альона Тихоненко | Всі новини автора
паспортизація

На тимчасово окуповані території Луганщини росіяни принесли лише руйнування та забрали у людей нормальні умови життя. Проте замість відновлення міст, окупанти застосовують різні види тиску, щоб змусити жителів жити за правилами "руського миру".

Про це повідомила ]]>пресслужба]]> Луганської ОВА в Telegram, передає Час Пік.

На Луганщині окупанти маніпулюють людьми та залякають їх, щоб змусити оформити російське громадянство. За даними ОВА, у Троїцькій громаді окупанти погрожують звільненням тому, хто не отримає паспорт РФ до кінця травня. Тому про розвиток навіть не йдеться, залишилась лише перспектива залишитись без роботи.

Крім того, повідомляється, що без російських документів не можна сходити до лікаря. Навіть припинили виплачувати пільги тим, хто досі не має паспорту країни-агресорки. Документ так званої "ЛНР" вже не діє.

Також в пресслужбі додають, що росіяни перевіряють телефони у місцевих, коли їм заманеться, скрізь шукають "зрадників" та змушують змінювати автомобільні номери:

"Якщо раніше телефони перевіряли вибірково на вулицях, то віднедавна цей безлад влаштовують на робочих місцях – шукають будь-яку причину для звинувачення у шпіонажі.По громаді їздять пересувні пункти, так би мовити, «мрэо» – вимушують змінювати автомобільні номери на російські", — повідомили в ЛОВА.

Раніше повідомлялось, що ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник підписав "указ", яким "узаконив" набуття права власності на "безгосподарну" нерухомість на окупованій території Луганщини.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте також: Поранене місто: у мережі показали, як сьогодні виглядає Лисичанськ - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк