27.05.2023, 10:46

"Взялися за Лисичанськ": до міста пригнали бригаду медиків із Татарстану для повного обстеження дітей

в Лисичанск пригнали бригаду медиков из Татарстана для полного обследования детей

В окупованому Лисичанську працює бригада лікарів із Татарстану, які проводять повну диспансеризацію дітей у "нових російських регіонах". Вони вже заявили, що у лисичанських дітей чимало патологій.

В окупований Лисичанськ надіслали бригаду лікарів із Татарстану. У бригаді 22 особи, включаючи водіїв. Як повідомляють місцеві пропагандистські Telegram-канали, до бригади входять медики практично всіх спеціальностей, передає Час Пік.

Стверджують, що до медбригади входять педіатр, хірург, кардіолог, отоларинголог, невролог, офтальмолог, ендокринолог, ортопед, травматолог, гінеколог, психолог та психіатр.

За словами російських медиків, у Лисичанську багато охочих пройти медогляд й вже чимало патологій виявлено. Російські медики кажуть, що на здоров'я лисичанських дітей вплинули війна та COVID-19.

Цікаво, про що думають російські лікарі, дивлячись на зруйноване місто та знедолених людей? Чи замислюються над тим, чому в місті немає лікарень, медперсоналу та ліків? Чи розуміють, що РФ винна в тому, що місто вмирає...

"Так звані "медичні огляди" на тимчасово окупованих територіях є лише фікцією, яку росіяни використовують як привід для подальшого вивезення дітей до рф. Жодних медичних оглядів реально не проводиться, але дітям ставлять вигадані діагнози та використовують це, щоб вивезти їх "на лікування" у медичних закладах рф.

Дана процедура є складовою державної політики рф, спрямованої на геноцид українців...", - повідомляє Центр національного спротиву.

ЦНС закликає жителів тимчасово окупованих територій у жодному разі не пускати своїх дітей на будь-які "медичні огляди", що проводяться окупантами.

"Це призведе лише до того, що дітей примусово вивезуть «на лікування» до рф, де вони зрештою потраплять до російських дитбудинків", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Крім того, влітку дітей із Лисичанська та Рубіжного планують вивезти на відпочинок до Татарстану.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Можна подорожувати": Між Лисичанським, Сєвєродонецьким, Кремінною та Рубіжним запустили автобусні маршрути

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк