29.05.2023, 14:05

В "ЛНР" пенсіонери відмовляються від російських паспортів — ЛОВА

Альона Тихоненко | Всі новини автора
паспорт ЛНР

У так званій "ЛНР" літні люди не хочуть оформляти російське громадянство, тому темпи паспортизації на тимчасово окупованих територіях Луганщини доволі низькі.

Про це повідомила пресслужба Луганської ОВА в ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

Як зазначають в ЛОВА, раніше для прискорення паспортизації залучили виїзні мобільні бригади та волонтерів. Вони адресно оформлюють всі необхідні документи. Однак це не дуже допомогло окупантам.

Повідомляється, що, наприклад, на Міловщині, яку "визволителі" загарбали понад рік тому, проживає 600 жителів громади, старших за 80 років. Серед них менш як 200 отримали паспорти РФ.

"Крім того, заяви на перегляд пенсій за російським законодавством прийнято лише від 25 відсотків жителів так званої "лнр", бо для цього необхідно обов’язково мати паспорт рф із позначкою про реєстрацію", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше на тимчасово окуповані території Луганської області прибули працівники МВС РФ, щоб залякувати людей та змусити їх оформити паспорт РФ.

Раніше повідомлялось, що ватажок так званої "ЛНР" Леонід Пасічник продовжив терміни процедури ліквідації місцевих виконавчих "органів державної влади" з 1 до 23 червня.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Наче і не було війни": Як "почекуни" розповідають про "налагодження життя" в Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк