02.06.2023, 11:12

"Місто стало мертвим": "незручна" для окупантів правда про реальне життя у Сєвєродонецьку

Северодонецк

Поки окупаційна "влада" рапортує про сотні відремонтованих багатоквартирних будинків, а російським любителям теленовин розповідають про "відновлення звільненого Сєвєродонецька", жителі міста відкривають "незручну" для росіян правду про реальне життя в окупації.

Мешканка Сєвєродонецька розповіла "без прикрас" про ситуацію в окупованому місті. Розповідь сєвєродончанки передає Telegram-канал "]]>ТРК Донбас Онлайн]]>", повідомляє Час Пік.

Жінка, втративши роботу та засоби до існування, ще взимку перебралася до Луганська зі зруйнованого холодного рідного дому, щоб хоч якось вижити. Але вона раз на два тижні приїжджає до Сєвєродонецька, щоб допомогти батькам-пенсіонерам. Тому не з чуток знає, що відбувається в окупованому місті.

Вона зізнається, що вірила обіцянкам "нової влади" про швидке "відновлення міста" та ремонт пошкоджених будинків. Але вже минула осінь, зима, весна, а "дома в районі "Джаза" так і не ремонтують". Також, за її словами, "багато де все ще немає світла у місті".

"Місто наше стало мертвим. Всі обіцянки, яким я вірила, що будинок відремонтують, вікна та двері поставлять... невідомо коли це буде", - каже сєвєродончанка.

За її словами, ціни у Сєвєродонецьку - космічні. Їй доводиться купувати продукти у Луганську, щоб відвезти батькам до Сєвєродонецька.

У квартирах та будинках - навала мишей, які "жеруть усе", і з якими впоратися поодинці не вдається, а у "влади" поки що інші пріоритети...

Окупаційній "владі" поки що ніколи реагувати на скарги населення. Вони "прикрашають" місто патріотичними білбордами та пам'ятниками. А головне - рапортують про "відновлення звільненого Сєвєродонецька". Т.зв. "глава ЛНР" Леонід Пасічник у прямому ефірі російського телеканалу заявив про відновлення понад двохсот багатоквартирних будинків у Сєвєродонецьку.

Поки самі сєвєродончани гадають, де ці "сотні відремонтованих" будинків, російські пропагандисти клепають нові "красиві сюжети". Як проходять ремонти, красномовно показано на фото: поки один-два будівельники імітують "євроремонт" навколо нього пурхає ціла знімальна група.

оккупированный Северодонецк оккупированный Северодонецк

Пізніше російські телеглядачі побачать, як "добре живуть" сєвєродончани "дякуючи Росії". Обгорілі руїни багатоповерхівок, нашестя мишей та клопів, гори сміття та ще багато "принад життя" окупованого Сєвєродонецька - залишаться за кадром...

Інші джерела повідомляють, що в місті багато "понаїхавших" з російських глибинок. Деякі будівельники, які приїхали "вставляти вікна", невдовзі перевезли до Сєвєродонецька свої сім'ї. За їхніми словами, їм дуже подобається місто та "цивілізація".

Оце так! Це в якій "дупі" на території "великої та могутньої" треба жити, щоб зруйноване згоріле спустошене місто видалося "цивілізованим раєм"...

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Роздертий Сєвєродонецьк: як сьогодні виглядає окуповане місто - відео

"Чорні будинки, щури та задоволені пенсіонери": у "звільненому" Сєвєродонецьку "налагоджується життя"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк