02.06.2023, 13:28

"Відновлення" перенесено: В ОВА розповіли, коли окупанти планують замінити вікна у старих районах Сєвєродонецька

Віктор Білий | Всі новини автора

Показове "відновлення" багатьох багатоповерхівок у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області перенесли на кілька років.

За повідомленням Луганської ОВА, так звана місцева "влада" планує вставляти вікна у 2026 році, передає Час Пік.

"Зокрема, у старих районах міста планується вставити склопакети у 2026 році. Рік люди без вікон якось протрималися, або замовили власним коштом, тепер потрібно ще три", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Сєвєродонецьку, як і в найближчих зруйнованих містах, погіршується санітарно-епідемічна ситуація. Спеціальних служб для санітарної обробки приміщень загарбники не створили.

"На численні звернення громадян окупаційна влада відповідає, щоб подавали заявку на заселення в інший будинок", - повідомили у ЛОВА.

Раніше керівник Сєвєродонецької ЦВА Олександр Стрюк в ефірі національного телемарафону назвав Сєвєродонецьк транзитним містом, де окупанти поповнюють боєприпаси, вирішують адміністративні питання.

"Проїздом більше спостерігається військових, місто заселяються людьми з навколишніх містечок. Вільні квартири розкривають, заселяють. Здебільшого військових, представників окупаційної влади, представників заїжджих, які гастролюють до Сєвєродонецька на якісь там роботи й просто, щоб розікрасти ті квартири, які ще залишилися закритими та вцілілими", - говорив Стрюк.

Але водночас, за його словами, умови проживання у місті не покращуються.

Стрюк додав, що епідемічна ситуація із підвищенням температури повітря близька до критичної. Багатоповерхівки страждають від навали гризунів.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Місто стало мертвим": "незручна" для окупантів правда про реальне життя у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк