04.06.2023, 18:03

День вшанування пам’яті загиблих дітей: Мешканці Лисичанської громади долучилися до Всеукраїнської акції "Голоси дітей"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
діточки

1 червня 2021 року Верховна Рада України прийняла постанову, якою запровадила в Україні День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, який відзначається щороку 4 червня. Мешканці Лисичанської громади долучилися до Всеукраїнської акції "Голоси дітей".

Про це повідомляє ]]>Луганська ОВА]]>, передає Час Пік.

За час повномасштабної війни загинули майже 500 дітей, майже 1000 дітей було поранено.

Ще 393 маленьких українців та українок зникли безвісти.

19 505 були депортовані. І це лише за офіційними даними.

Нагадаємо, 3 червня внаслідок ракетного обстрілу російських окупантів по передмістю Дніпра загинула 2-річна дитина та постраждало п’ятеро дітей віком від 6 до 17 років.

Мешканці Лисичанської громади долучилися до Всеукраїнської акції "Голоси дітей". Низку заходів проведено серед закладів загальної середньої освіти громади та у хабі-шелтері для внутрішньо переміщених осіб у Києві, яким опікується Лисичанська міська військова адміністрація.

Військовослужбовці Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут разом із дітьми виготовили власноруч та розвісили на деревах дзвіночки, які символізують голоси вбитих Росією дітей.

В громаді теж, на жаль, є діти, які загинули або були поранені внаслідок агресії РФ. За кожним обірваним чи скаліченим дитячим життям стоїть злочин російської держави-окупанта та її армії. 

Ці злочини не мають строку давності - Росія обов'язково понесе за них відповідальність, як і за всі свої дії проти нашої країни.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Не пошкодували яскравих фарб": у мережі показали, як пройшла виставка у художній школі Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк