05.06.2023, 07:15

Пригожин звинуватив МО РФ у спробі знищити "вагнерівців" під час відходу з Бахмута

Главарь российской ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин

Ватажок російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин все частіше дозволяє собі серйозні звинувачення на адресу російського військового керівництва. Він відкрито звинуватив Міноборони РФ у спробі знищити сили "Вагнера".

Пригожин заявив, що підрозділи Міноборони РФ розмістили протитанкові міни та інші вибухові пристрої вздовж маршрутів, якими сили "Вагнера" відходили з Бахмута та відкрили по них вогонь, повідомляє Час Пік.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин опублікував відео із затриманим підполковником Збройних сил РФ, якого він звинуватив в обстрілі його найманців.

На відео російський підполковник Роман Веневітін, який називає себе командиром 72-ї бригади, розповів, що в стані сп'яніння й через "особисту неприязнь" наказав обстріляти "вагнерівців", які відступають із Бахмута.

Пригожин також відреагував на скоординовану інформаційну атаку на нього з боку чеченських командирів, заявивши, що вони з Кадировим урегулювали конфлікт.

Як зазначили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), Пригожин припустив, що конфлікт між силами Кадирова та "Вагнером" могла розпочати група у Кремлі, й натякнув, що Кремль часто грає у "небезпечні ігри", які можуть дестабілізувати міжетнічні відносини в РФ.

"Пригожин, ймовірно, звинуватив МО в спробі знищити сили "Вагнера", а Кремль – у створенні конфлікту з чеченським командуванням, щоб швидко переорієнтувати російську дискусію на звичні об'єкти свого гніву – російське військове і політичне керівництво...

Кричущі звинувачення Пригожина, ймовірно, також є спробою утримати свою ініціативність в російському інформаційному просторі після захоплення Бахмута...

Драматичні звинувачення Пригожина на адресу МО мають на меті зняти будь-які обмеження, пов'язані з його конфліктом з Кадировим, перевести розмову до критики його опонентів в МО та допомогти йому надалі визначати, як його і "Вагнера" зображатимуть у ЗМІ", - ]]>йдеться ]]>у звіті ISW.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 3 червня розкритикував Міноборони РФ, яке, на його думку, не може навести порядки у Шебекіно (Білгородська область) і оголосив, що готовий взяти ситуацію в свої руки та йти захищати "етнічних українців" самостійно, без дозволу Міноборони РФ

"До речі, анонсоване Головним Бовтуном Оркестру Пригожиним, "самостійне" переміщення виведеного з Бахмута "Вагнера" під Шебекіно - якраз вигідно саме і тільки ЗСУ", - прокоментував заяву Пригожина російський терорист Ігор (Гіркін) Стрєлков.

Як зазначили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), Пригожин обрушився з критикою на російського президента Володимира Путіна, підриваючи його авторитет і режим, й продовжує критикувати Міноборони РФ. Ймовірно, він розчарований тим, що в Кремлі ніяк не відзначили дії його найманців у Бахмуті.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк