05.06.2023, 17:55

Допомагати не поспішають: Як жителі Луганщини реагують на "біженців" з Бєлгородської області

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Луганська область

Жителі тимчасово окупованих територій Луганської області все частіше почали помічати так званих "біженців" з російської Бєлгородської області.

Про це повідомив Telegram-канал "]]>Сєвєродонецьк | Луганська область]]>" з посиланням на повідомлення очевидців, передає Час Пік.

Зазначається, що почали з'являтись люди з БНР у тимчасово окупованому Старобільську. Повідомляється, що вони самі називають себе "біженцями". Однак мешканці не надто сильно хочуть допомагати їм.

Крім того, росіяни з'явились і в окупованому Новоайдарі. Повідомляється, що вони розпитують місцевих жителів про обстановку у містах після російського "визволення", але і тут українці не надто люб'язні до них:

"Приїхали до Новоайдару, запитують усіх, як тут живеться, чи стало легше, що тут 8 років творила неонацистська влада України. Уже декілька разів вигребли ці біженці", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у так званій "Луганській Народній Республіці" з 26 травня розпочато прийом заяв про видачу закордонних паспортів. Тепер усі охочі можуть оформити на 5 років закордонний паспорт громадянина РФ.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Ховаючись від прильотів": Життя у тимчасово окупованому Рубіжному зі слів очевидців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк