07.06.2023, 15:05

Українські військові перейшли у наступ на Бахмутському напрямку, - Маляр

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Герої

Українські війська на Бахмутському напрямку перейшли з оборони в наступ. Ворог намагається утримати займані позиції.

Про це ]]>повідомила]]> заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Час Пік.

"На Бахмутському напрямку наші війська перейшли з оборони в наступ. За добу, що минула, маємо просування на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів", – йдеться в її заяві.

Водночас російські війська на цьому напрямку перейшли до оборони та намагаються утримати займані позиції. Окупанти стягують свої резерви на Бахмутський напрямок з глибини для захисту.

Щодо найманців "Вагнера", то вони залишаються у тилових підрозділах, бойові дії веде регулярна російська армія.

"Вагнерівці залишаються подекуди у тилових підрозділах. Станом на зараз бойові дії веде регулярна армія РФ, залучаючи десантно-штурмові загони", - повідомляє Маляр.

Заступниця міністра зазначила, що так довго тримати оборону Бахмутського напрямку і тепер наступати на ньому українським військам вдається зокрема завдяки заздалегідь підготованим укріпленням.

"Вся місцевість довкола – це фактично укріпрайон. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально", – резюмувала вона.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Привілеї для оккупантів": Путін дарує житло бойовикам "ЛНР" та "ДНР" на окупованих територіях України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк