10.06.2023, 15:05

Ліквідація наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС: День п'ятий

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Херсон

Внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС зниклими безвісти вважаються 27 осіб. Теракт, який призвів до підтоплення майже 80 населених пунктів на Херсонщині та Миколаївщині, забрав життя вже щонайменше п’ятьох людей.

Про це повідомляє ]]>Національна поліція України]]>, з посиланням на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, передає Час Пік. 

"На Херсонщині фактично підтоплено 47 населених пунктів, із них: 33 (3815 будинків) – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій. Евакуйовано 2620 осіб, з яких 160 дітей. Загинуло 4 людей. Травмовано внаслідок обстрілу під час евакуаційних заходів – 11", – йдеться у повідомленні.

Станом на 12:55 27 осіб вважаються зниклими безвісти.

"Намагаємося продовжувати евакуаційні заходи, але ворог нещадно обстрілює. Не втрачаємо сили та віри: робимо все, щоб врятувати людей", - повідомляє Ігор Клименко. 

У Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт. Евакуйовано 936 осіб, серед яких 167 дітей. 1 людина загинула.

На Дніпропетровщині відсутнє водопостачання у понад 89 тисяч абонентів у 26 населених пунктах. Разом з місцевою владою організовано підвіз питної та технічної води.

"Працюємо далі. Заради життя та безпеки людей", - підкреслив він.

Нагадаємо, що руйнування греблі Каховської ГЕС суттєво змінює географію та топографію херсонської ділянки фронту на півдні України. Затоплення зруйнувало багато укріплень першої лінії оборони росіян на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Обстріли в окупованій Кремінній не знають кінця: свідки повідомили про наслідки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк