19.06.2023, 09:07

У Міноборони підтвердили визволення П'ятихаток, а окупанти скаржаться на втрату цілого батальйону

Віктор Білий | Всі новини автора

У Міноборони підтвердили визволення П'ятихатки Запорізької області. Зазначивши, що за два тижні наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках підрозділами ОСУВ "Таврія" було звільнено 8 населених пунктів (Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Ненудне, П'ятихатки).

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, передає Час Пік.

"Загалом підрозділи на Таврійському напрямку просунулися в глибину супротивника до 7 км. Звільнена на півдні площа становить 113 кв. км", - сказала вона.

За її словами, на півдні минулого тижня йшов наступ на кількох напрямках.

"За минулий тиждень ворог зазнав суттєвих втрат. Зокрема, минулого тижня втрати противника в усіх напрямках склали понад 4600 убитих і поранених, крім того, нашими захисниками було взято в полон понад 80 бійців агресора", - повідомила заступник міністра.

Також Силами оборони, за повідомленням Маляр, було знищено понад 400 одиниць ворожої техніки та озброєння, серед яких гелікоптери, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс та багато іншого.

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявляв, що втрати росіян на цьому напрямку склали понад чотири роти.

На окупаційних ресурсах з'явилася інформація, що поблизу села П'ятихатки Запорізької області вони потрапили в оточення і згорів практично цілий батальйон.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: ЗСУ, можливо, призупиняють контрнаступ: аналітики пояснили причину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк