19.06.2023, 07:18

ЗСУ, можливо, призупиняють контрнаступ: аналітики пояснили причину

Віктор Білий | Всі новини автора

Оперативні паузи є звичайною рисою великих наступальних заходів і ще не означають закінчення контрнаступу України. ЗСУ, можливо, тимчасово припиняють дії, щоби переглянути свою тактику майбутніх операцій.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Як повідомляється, керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг 16 червня заявив, що, за його оцінками, протягом наступних семи днів ми не побачимо наступу.

Крім того, видання The Wall Street Journal 17 червня написало, що ЗСУ в основному призупинили свій поступ останніми днями, оскільки українське командування переглядає тактику.

Аналітики ISW зазначили, що ці повідомлення узгоджуються з недавніми спостереженнями щодо масштабів та підходів локальних контрударів ЗСУ на півдні та сході України.

Раніше фахівці зазначали, що Україна ще не привернула більшість наявних сил у контрнаступні операції та не розгорнула основних зусиль. Водночас аналітики наголосили, що оперативні паузи є звичайною рисою великих наступальних заходів, тому ця пауза не означає закінчення контрнаступу України.

Тим часом продовжуються контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту й українські військові отримали обмежені територіальні успіхи.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Чат-бот "єВорог": Як українці можуть допомагати знищувати ворога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк