27.06.2023, 20:51

На окупованих територіях дітей не допускатимуть до навчання у разі відсутності російського паспорта, - ЦНС

Альона Тихоненко | Всі новини автора
школа

На тимчасово окупованих територіях півдня України батьки мають оформити російське громадянство, щоб їхні діти змогли ходити до школи. А від 14 років у підлітків повинні бути свої паспорти РФ.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>Центр національного спротиву. ]]>

Зазначається, що так звані місцеві "адміністрації" уже попередили батьків, що вони мають зробити паспорт країни-агресорки, якщо хочуть, щоб їхні діти навчались. Також якщо підліток віком від 14 років не матиме російського громадянства, то його навчання буде припинено.

"Зауважимо, що водночас у рф існує практика позбавлення прав за невідвідування дитиною навчальних закладів. Тобто, по факту усі мають отримати російські паспорти в примусовому порядку", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти часто використовують школи як військові шпиталі для поранених військовослужбовців. Крім того, багато навчальних закладів вщент знищені ворожими обстрілами.

Наприклад, у Сєвєродонецьку Луганської області "визволителі" повністю, або частково зруйнували майже всі навчальні заклади міста. Кадри з різних шкіл жахають споглядачів.

А якщо діти й мають можливість навчатись, то не обходиться без ворожої пропаганди. Зокрема нещодавно у тому ж Сєвєродонецьку пройшла так звана церемонія вручення "атестатів" РФ.

Раніше повідомлялось, що на тимчасово окупованій території Донецької області так звана "влада" заборонила вивчення української мови з нового навчального року.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Небачена щедрість": Окупанти зробили "подарунок" мешканці Рубіжного, яка втратила все, - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк